FAQ

Wat is de minimale investering?

Bij Kapitaal Lokaal kunt u al vanaf € 100,- investeren.

Hoeveel mag ik maximaal investeren?

Als particulier mag u in totaal maximaal € 80.000,- investeren bij Kapitaal Lokaal. Wij raden u aan om uw investeringen te spreiden over meerdere projecten. Aan zakelijke investeringen namens een onderneming of rechtspersoon zit geen limiet. U kunt niet meer dan € 50.000,- middels één iDeal betaling voldoen. 

Op welke wijze kan ik betalen?

U voldoet uw investering middels een iDeal betaling. Dit kunt u direct doen via kapitaallokaal.nl.

Wanneer ontvang ik de eerste rente en aflossing?

Via ‘Mijn Kapitaal Lokaal’ kunt u al uw investeringen inzien. Wanneer u kiest voor ‘Bekijk’ bij een bepaald project, wordt u doorverwezen naar het betaalschema. Hier ziet u het de geplande en daadwerkelijke datum van uitbetaling. Wanneer de ondernemer de eerste termijn voldoet, kunt u de rente en aflossing een maand later op uw rekening verwachten. Dit geldt ook voor de daaropvolgende terugbetalingen.

Wat gebeurt er wanneer de ondernemer niet betaalt?

Kapitaal Lokaal doet er alles aan om de onderneming haar rente en aflossing op tijd te laten voldoen. Hiervoor wordt gebruik gemaakt van het All-In-Debiteurenbeheer.

Wat kost investeren via Kapitaal Lokaal?

Kapitaal Lokaal heeft de kostenstructuur zo transparant mogelijk gemaakt. De enige vergoeding die Kapitaal Lokaal aan de investeerders berekent is 1% (inclusief BTW) van het geïnvesteerde bedrag. Investeert u €100,- dan houden wij €1,- in op uw eerste termijn bedrag.

Wanneer moet ik de succesvergoeding betalen?

U betaalt alleen een succesvergoeding wanneer de lening succesvol tot stand is gekomen. Deze vergoeding wordt ingehouden op de uitbetaling van uw eerste rente en aflossing. Wanneer het project niet wordt gehaald, wordt uw totale investering teruggestort zonder inhouding van enige kosten. Bekijk ook onze werkwijze.

Waar vind ik het jaaroverzicht voor de belastingdienst?

Wanneer uw jaaroverzicht klaarstaat ontvangt u van Kapitaal Lokaal hierover een e-mail. Lees meer over crowdfunding en de belasting.

Zijn mijn gegevens als investeerder openbaar?

U heeft zelf invloed op welke wijze en aan wie uw gegevens worden getoond. Zo heeft u de mogelijkheid om uw investering anoniem weer te geven op de website en heeft u de mogelijkheid om uw gegevens zelfs niet met de onderneming waarin u heeft geïnvesteerd te delen. Bij ‘Mijn Kapitaal Lokaal’ heeft u de mogelijkheid om uw voorkeuren te wijzigen.

Krijg ik mijn investering gegarandeerd terug?

Nee, het kan voorkomen dat de onderneming zijn financiële verplichtingen niet meer na kan komen (bijvoorbeeld bij een faillissement). Kapitaal Lokaal komt voor de belangen van investeerders op en zal er alles aan doen dat de onderneming de totale lening, dan wel een groot deel van de lening, terugbetaalt. Bekijk ook de risico's en zekerheden van Kapitaal Lokaal en het All-In-Debiteurenbeheer.

Is mijn investering direct opvorderbaar?

Binnen 14 dagen na uw investering kunt u uw investering terugtrekken. Wanneer de lening tot stand is gekomen is het niet mogelijk uw investering op te vorderen.

Wat houden de verschillende classificaties in?

De risicoclassificaties geven u als investeerder inzicht in het risico van het project. Lees meer over de risicoclassificaties bij onze uitleg over de kredietbeoordeling.

Wat gebeurt er als een project niet vol komt binnen de publicatietermijn?

Wanneer het niet aannemelijk is dat het project binnen een korte periode alsnog wordt volgeschreven, is het project niet succesvol. Het project wordt gesloten en alle investeerders krijgen hun investering terugbetaald zonder inhouding van kosten. Bekijk onze werkwijze.

Hoe kan ik op de hoogte worden gehouden van nieuwe projecten?

Door u in te schrijven voor onze nieuwsbrief houden wij u ook op de hoogte van nieuwe projecten, nieuws en andere informatie over crowdfunding. Inschrijven kan in de footer of door bij het registeren aan te geven dat u de nieuwsbrief wilt ontvangen.


Staat uw vraag er niet tussen? Neem contact met ons op!

Op de hoogte blijven van Kapitaal Lokaal?


Ik wil de nieuwsbrief ontvangen voor:

Laatste blogs

Portefeuille-informatie Kapitaal Lokaal

Lees meer

Kapitaal Lokaal trotse winnaar Crowdfund Award 2019!

Lees meer

Kapitaal Lokaal B.V. heeft een ontheffing ontvangen van de AFM voor het bemiddelen in opvorderbare gelden als bedoeld in artikel 4:3, vierde lid van de WFT.

Kapitaal Lokaal B.V. is opgenomen in het AFM register onder nummer 19000043 en staat onder toezicht van de AFM.