Privacybeleid en cookieverklaring

In deze verklaring informeren wij u over ons privacybeleid, dat wil zeggen over de gegevens die wij verzamelen als u gebruik maakt van onze website, waarom wij deze gegevens verzamelen en hoe we hiermee ook uw gebruikservaring verbeteren. Verder gaat deze verklaring in op het gebruik van cookies.

Dit privacybeleid is van toepassing op de diensten van Kapitaal Lokaal. U dient zich ervan bewust te zijn dat Kapitaal Lokaal niet verantwoordelijk is voor het privacybeleid van andere sites en bronnen. Door gebruik te maken van deze website geeft u aan het privacybeleid van Kapitaal Lokaal te accepteren.

Kapitaal Lokaal respecteert de privacy van alle gebruikers van haar website en draagt er zorg voor dat de persoonlijke informatie die u ons verschaft vertrouwelijk wordt behandeld. Wij delen geen informatie met derden, met uitzondering van de aan ons verbonden Stichting Derdengelden Kapitaal Lokaal, tenzij u ons hier nadrukkelijk toestemming voor heeft gegeven.


Gegevensverwerking

Gebruik Crowdfundsplatform

Wanneer u zich via deze website aanmeldt voor onze crowdfunddiensten vragen we u om uw persoonsgegevens te verstrekken. Deze gegevens worden gebruikt om onze diensten uit te kunnen voeren. Wanneer u e-mail of andere berichten naar ons verzendt, is het mogelijk dat we die berichten bewaren. Soms vragen wij u naar uw persoonlijke gegevens. Dit maakt het mogelijk uw vragen te verwerken en uw verzoeken te beantwoorden. Na betaling middels iDeal slaan wij uw betaalgegevens op. Uw rekeningnummer en tenaamstelling wordt opgeslagen om (indien de lening tot stand komt) de verschuldigde rente en aflossing te kunnen voldoen. Alle verzamelde gegevens worden opgeslagen op eigen beveiligde servers van Kapitaal Lokaal of die van een derde partij.

Doeleinden en vertrouwelijkheid

Verwerking van de persoonsgegevens gebeurt op een wijze, die in overeenstemming is met de eisen die de Wet bescherming persoonsgegevens (Wbp) stelt. Zonder uw toestemming verzamelen of gebruiken wij geen informatie voor andere doeleinden dan de doeleinden die worden beschreven in dit privacybeleid. Uw persoonsgegevens worden door ons verwerkt voor het aangaan en uitvoeren van onze crowdfunddiensten en het beheren van de daaruit voortvloeiende relaties, met inbegrip van het uitvoeren van activiteiten gericht op de vergroting van het relatiebestand. 

Beveiliging 

Wij werken er hard aan om de gebruikers van onze website te beschermen tegen ongeautoriseerde toegang tot of ongeautoriseerde aanpassing, openbaarmaking of vernietiging van gegevens die in ons bezit zijn. Er wordt gebruik gemaakt van servercertificaten en de applicatie wordt permanent gemonitord om de veiligheid te kunnen waarborgen. Wij evalueren steeds onze handelwijzen met betrekking tot verzameling, opslag en verwerking van gegevens, waaronder fysieke beveiligingsmaatregelen, als bescherming tegen ongeautoriseerde toegang tot systemen. Kapitaal Lokaal is in geen geval aansprakelijk voor verlies, diefstal of beschadiging van digitale en andere data, het onrechtmatig gebruik daarvan door derden en de schadelijke gevolgen daarvan. Met inachtneming van de zorgplicht van Kapitaal Lokaal geschiedt het beschikbaar stellen van de gegevens door gebruikers van de website derhalve op eigen risico.

Klikgedrag en bezoekgegevens

Op de website worden algemene bezoekgegevens bijgehouden. In dit kader kan met name het IP-adres van uw computer, de eventuele gebruikersnaam, het tijdstip van opvraging en gegevens die de browser van een bezoeker meestuurt, worden geregistreerd en worden gebruikt voor statistische analyses van bezoek- en klikgedrag op de website.


Cookies

Gebruik van cookies

Wij verzamelen gegevens voor onderzoek om zo optimaal inzicht te krijgen in de afnemers van onze crowdfunddiensten, zodat wij u nog beter kunnen bedienen. Deze website maakt gebruik van ‘cookies’, dat zijn tekstbestandjes die op uw computer worden geplaatst om de website te helpen analyseren hoe u gebruik maakt van onze website. De op deze wijze verkregen informatie kan worden overgebracht naar eigen beveiligde servers van Kapitaal Lokaal of die van een derde partij.

Functionele cookies

Kapitaal Lokaal maakt gebruik van functionele cookies, die noodzakelijk zijn om onze website te kunnen laten functioneren.

Analytische cookies 

Tevens gebruiken wij met uw toestemming analytische cookies. Hiermee kunnen wij de werking en gebruiksvriendelijkheid van onze website optimaliseren. Wij kunnen met deze cookies bijvoorbeeld bijhouden welke pagina's u bezoekt en hoe u bij onze website terecht bent gekomen.

Tracking cookies

Daarnaast worden er met uw toestemming zogeheten tracking cookies geplaatst via de website van Kapitaal Lokaal. Met behulp van tracking cookies kan een (anoniem) profiel van uw surfgedrag worden opgebouwd, waarmee advertenties worden afgestemd op uw persoonlijke interesses.

Voor meer informatie over de verschillende cookies die via de website van Kapitaal Lokaal worden geplaatst, verwijzen wij u graag naar het cookieoverzicht.

Cookies uitzetten

De meeste browsers zijn standaard ingesteld om cookies te accepteren, maar u kunt uw browser opnieuw instellen om alle cookies te weigeren of om aan te geven wanneer een cookie wordt verzonden. Het is echter mogelijk dat sommige functies en services, op onze en andere websites, niet correct functioneren als cookies zijn uitgeschakeld in uw browser. Zie bijvoorbeeld deze toelichting door de Consumentenbond voor uitleg.

Inzage, correctie en verwijdering persoonsgegevens

U heeft het recht om te vragen om inzage in en/of correctie of verwijdering van uw persoonsgegevens. Verwijdering is alleen mogelijk als de gegevens niet langer relevant zijn. Om misbruik te voorkomen kunnen wij u verzoeken om een identificatie. Wanneer het gaat om inzage in persoonsgegevens die zijn gekoppeld aan een cookie, dient u een kopie van de betreffende cookie mee te sturen. U kunt deze terugvinden in de instellingen van uw browser.


Veranderingen

Het privacybeleid is afgestemd op het gebruik van en de mogelijkheden op deze website. Eventuele aanpassingen en/of veranderingen van deze website kunnen leiden tot een wijziging van dit beleid. Wijzigingen zullen op deze website worden gepubliceerd.


Vragen en feedback

Als u vragen heeft over ons privacybeleid dan kunt u contact met ons opnemen:

Kapitaal Lokaal B.V.
Deken Hooijmansingel 4
7141 EC Groenlo

0544-782400
[email protected]



Laatst gewijzigd op: 6 december 2016

Op de hoogte blijven van Kapitaal Lokaal?


Ik wil de nieuwsbrief ontvangen voor:

Laatste blogs

Het risico van crowdfunding

Lees meer

Van boekhouder naar adviseur

Lees meer

Kapitaal Lokaal B.V. heeft een ontheffing ontvangen van de AFM voor het bemiddelen in opvorderbare gelden als bedoeld in artikel 4:3, vierde lid van de WFT.

Kapitaal Lokaal B.V. is opgenomen in het AFM register onder nummer 19000043 en staat onder toezicht van de AFM.