Over Kapitaal Lokaal

Kapitaal Lokaal is de naam van het in 2016 opgerichte crowdfundingsplatform. Een platform dat niet landelijk, maar lokaal te werk gaat. Hierdoor is het voor geldgevers meer dan het behalen van een hoger rendement, en voor de geldvragers meer dan uitsluitend een financieringsmiddel.

Lokaal financieren is leuker door betrokkenheid bij de onderneming. Voor de geldvrager is het naast een financieringsmiddel ook een marketingmiddel dat kan bijdragen aan het binden van (nieuwe) lokale klanten en ambassadeurs.

In de afgelopen jaren is het voor MKB-bedrijven steeds uitdagender geworden om een krediet bij de bank te krijgen. Crowdfunding is een serieus alternatief geworden en heeft in de afgelopen jaren een explosieve groei doorgemaakt.

Crowdfunding is het met een grote groep mensen (‘de crowd’) iets financieel mogelijk maken. Kapitaal Lokaal richt zich op de financiering van gevestigde en startende ondernemers. Naast lokale betrokkenheid en een gunningsfactor willen de investeerders een hoger rendement tegen verantwoorde risico’s.

In de basis is crowdfunding een alternatieve wijze om een financieringsbehoefte in te vullen. Zonder bemiddeling van financiële intermediairs, maar door middel van direct contact tussen investeerders en ondernemers dat gefaciliteerd wordt door een online platform zoals Kapitaal Lokaal. Zo bepaalt de geldgever zelf waar hij zijn of haar geld in wil investeren. Veelal wordt crowdfunding naast een bancaire financiering ingezet.


Onderscheidende strategie

De concurrenten van Kapitaal Lokaal bewandelen qua marketing- en communicatiestrategie merendeels hetzelfde pad: veel succesvolle (kwalitatieve) projecten realiseren in een zo kort mogelijke doorlooptijd. De financiering staat voorop en er is nauwelijks binding/interactie tussen de geldvragers en de geldnemers.

Kapitaal Lokaal doet het anders. Veel succesvolle (kwalitatieve) projecten realiseren in een zo kort mogelijke doorlooptijd zijn geen kernwaarden. Door het lokale karakter en lokale aanwezigheid is de organisatie betrokken en persoonlijk gericht. Liever meer reclame, betrokken klanten en ambassadeurs en positieve reuring dan een financiering rond binnen een uur met financierders die nauwelijks betrokken zijn bij de onderneming. Bekijk de missie en visie van Kapitaal Lokaal.

Marketingvoordelen Crowdfunding


Team

Kapitaal Lokaal is in 2016 opgericht door een team van vier gemotiveerde ondernemers met een ideaalbeeld: het oprichten van een simpel en transparant crowdfundingsplatform dat gebruik maakt van de kracht van lokaal ondernemen. Het team bestaat uit professionals op het gebied van financiën, marketing, communicatie en webdesign & software.

Het dagelijks bestuur van Kapitaal Lokaal bestaat uit de initiatiefnemers Ruben Tank en Thijs van der Heijden.

Ruben Tank

Ruben Tank (1977) is binnen Kapitaal Lokaal de specialist op het gebied van financieringen en de daarbij behorende risico’s. Na het succesvol afronden van de HBO opleiding Small Business & Retail Management heeft hij enkele jaren bancaire ervaring opgedaan als relatiemanager in het MKB-segment. In 2009 heeft hij besloten om zelf ondernemer te worden door Buro DenkTank op te richten. Belangrijke drijfveer hierbij was om onafhankelijk ondernemers verder te helpen bij financieringsvraagstukken of continuïteitsproblemen en de spiegel voor te houden.

“Ruben zegt wat hij doet en doet wat hij zegt. Een ondernemer die zijn afspraken nakomt en het liefst net iets meer. Het geven van nieuwe inzichten, motiveren en verder denken dan de kaders is hetgeen hem uniek maakt.”

Thijs van der Heijden

Thijs van der Heijden (1991) is binnen Kapitaal Lokaal de specialist op het gebied van marketing. Tijdens het succesvol afronden van zijn opleiding Commerciële Economie heeft hij Between Business Van der Heijden opgericht. Hij biedt ondernemers support aan op het gebied van marketing en sales. Als zelfstandig ondernemer voert hij opdrachten uit bij diverse MKB-organisaties in de regio Achterhoek. Onderwerpen als positionering, profilering, nieuwe businessmodellen en onlinebusiness behoren tot de activiteiten die hem succesvol hebben gemaakt in hetgeen hij doet voor bedrijven.

“Zijn frisse en energieke kijk op zaken maakt dat hij vernieuwende ideeën en oplossingen presenteert. Zijn werkwijze is doorzichtig, aansprekend en doortastend. Thijs is een sparringpartner die weet te enthousiasmeren en energie geeft.”

De enthousiaste ondernemers Bas Stortelers en Floris Wijgergangs hebben hun passie gelegd in de realisatie van de totale website en onlinemarketing.

Bekijk de juridische structuur van Kapitaal Lokaal en Stichting Derdengelden Kapitaal Lokaal.

Initiatiefnemers-Kapitaal-Lokaal.jpg#ass

Op de hoogte blijven van Kapitaal Lokaal?


Ik wil de nieuwsbrief ontvangen voor:

Laatste blogs

Portefeuille-informatie Kapitaal Lokaal

Lees meer

Kapitaal Lokaal trotse winnaar Crowdfund Award 2019!

Lees meer

Kapitaal Lokaal B.V. heeft een ontheffing ontvangen van de AFM voor het bemiddelen in opvorderbare gelden als bedoeld in artikel 4:3, vierde lid van de WFT.

Kapitaal Lokaal B.V. is opgenomen in het AFM register onder nummer 19000043 en staat onder toezicht van de AFM.