Stichting Derdengelden Kapitaal Lokaal

Kapitaal Lokaal maakt gebruik van Stichting Derdengelden Kapitaal Lokaal. Deze stichting is in het leven geroepen om de gelden van de investeerders te beschermen. Wanneer men geld investeert in een project wordt dit geld tijdelijk gereserveerd op de rekening van Stichting Derdengelden Kapitaal Lokaal. Als het doelbedrag van het project is behaald, wordt het geïnvesteerde bedrag in zijn geheel overgemaakt naar de desbetreffende onderneming.

Als het doelbedrag niet binnen het gestelde termijn gehaald wordt, worden de geïnvesteerde gelden teruggeboekt door Stichting Derdengelden Kapitaal Lokaal. De maandelijkse rente en aflossing die de ondernemer betaalt voor het verkrijgen van de lening, loopt ook via deze stichting.

Bekijk ook het totale betalingsproces van Kapitaal Lokaal in combinatie met Stichting Derdengelden Kapitaal Lokaal.

Waarom een aparte stichting?

Doordat alle geldstromen via rekening van Stichting Derdengelden Kapitaal Lokaal lopen, zijn deze te allen tijde gescheiden van het vermogen van Kapitaal Lokaal. Het voordeel van deze constructie is dat op het moment van een faillissement de gelden buiten het aansprakelijk vermogen van Kapitaal Lokaal vallen. Hierdoor is er een garantie dat de gelden daadwerkelijk in handen zullen komen van de geldgevers en/of de geldnemers.

Wij verwijzen u graag ook naar de juridische structuur van de Stichting Derdengelden Kapitaal Lokaal en Kapitaal Lokaal.

Op de hoogte blijven van Kapitaal Lokaal?


Ik wil de nieuwsbrief ontvangen voor:

Laatste blogs

Portefeuille-informatie Kapitaal Lokaal

Lees meer

Kapitaal Lokaal trotse winnaar Crowdfund Award 2019!

Lees meer

Kapitaal Lokaal B.V. heeft een ontheffing ontvangen van de AFM voor het bemiddelen in opvorderbare gelden als bedoeld in artikel 4:3, vierde lid van de WFT.

Kapitaal Lokaal B.V. is opgenomen in het AFM register onder nummer 19000043 en staat onder toezicht van de AFM.