Betalingsproces

Bij Kapitaal Lokaal hechten wij een grote waarde transparantie. Dit is de reden dat wij u graag inzicht willen gegeven in het betalingsverkeer tussen geldnemer, geldgever, Kapitaal Lokaal en Stichting Derdengelden Kapitaal Lokaal. Het onderstaande schema geeft u inzicht in hoe de geldstromen verlopen.

Betaalproces-crowdfunding.png#asset:583

1. Investeringen

Wanneer investeerders geld investeren in een project bij Kapitaal Lokaal, kan men door middel van iDeal (tevens de enige betalingsmethode die wordt aangeboden) de investering voldoen. Deze investering wordt ontvangen door Stichting Derdengelden Kapitaal Lokaal, waar de gelden bewaard worden totdat het project is volgeboekt, de publicatietermijn is verlopen of het project eerder wordt gesloten.

2. Financiering

Wanneer het doelbedrag van het project is behaald (project volgeschreven) wordt het totale bedrag, met inhouding van de succesvergoeding, overgemaakt op de rekening van de geldnemer.

Wanneer het doelbedrag van het project niet wordt behaald binnen de publicatietermijn (project niet volgeboekt), worden alle investeringen teruggeboekt naar de geldgevers. Dit zonder inhouding van kosten. De maximale publicatietermijn bedraagt 60 dagen.

3. Maandelijkse aflossing en rente (geldnemer)

Maandelijks maakt de geldnemer de rente, aflossing en beheerskosten over op de rekening van Stichting Derdengelden Kapitaal Lokaal.

4. Maandelijkse aflossing en rente (geldgever)

Een maand nadat het bedrag in stap 3 door de geldgevers is overmaakt, wordt de rente en aflossing overmaakt naar de geldgevers. De te betalen eenmalige vergoeding wordt ingehouden op de eerste overboeking.

5. Vergoedingen

De ingehouden succesvergoeding wordt overgemaakt van Stichting Derdengelden Kapitaal Lokaal naar Kapitaal Lokaal.

6. Kosten t/m publicatie

Voorafgaand aan het bedrijfsbezoek door onze onafhankelijke beoordelaar en voorafgaand aan het publiceren van het project wordt een factuur van Kapitaal Lokaal gestuurd naar de geldnemer. Nadat de facturen voldaan zijn, wordt het traject voortgezet.

Op de hoogte blijven van Kapitaal Lokaal?


Ik wil de nieuwsbrief ontvangen voor:

Laatste blogs

Portefeuille-informatie Kapitaal Lokaal

Lees meer

Kapitaal Lokaal trotse winnaar Crowdfund Award 2019!

Lees meer

Kapitaal Lokaal B.V. heeft een ontheffing ontvangen van de AFM voor het bemiddelen in opvorderbare gelden als bedoeld in artikel 4:3, vierde lid van de WFT.

Kapitaal Lokaal B.V. is opgenomen in het AFM register onder nummer 19000043 en staat onder toezicht van de AFM.