Statistieken en defaultcijfers

Kapitaal Lokaal hecht veel waarde aan transparantie. Daarom maken wij graag onze defaultcijfers inzichtelijk voor iedereen.

Tot op heden heeft Kapitaal Lokaal geen projecten waarbij de financiële verplichtingen niet meer nagekomen konden worden. Hierdoor heeft Kapitaal Lokaal 0.00% (afschrijvingen) DEFAULT.

Kapitaal Lokaal heeft momenteel één project succesvol gefund. Zodra er meer projecten succesvol zijn gefund zal deze informatie worden uitgebreid.

Let op! Kapitaal lokaal is in 2016 opgericht. Gemiddeld gezien lopen projecten 5 jaar. De kans op default is in de laatste jaren van de leningslooptijd veel groter dan in het begin van de lening. Hierdoor kan het lage default een minder reëel beeld geven. Er zullen altijd risico's kleven aan investeren middels crowdfunding. Bekijk onze blog '16 crowdfundingtips voor investeerders' om verantwoord te investeren.


Wat gebeurt er wanneer Kapitaal Lokaal Failliet gaat?

Op het moment dat Kapitaal Lokaal failliet gaat, zullen alle crowdfund-activiteiten worden gestaakt en zullen alle lopende projecten per direct worden gesloten (tenzij de curator anders besluit). Stichting Derdengelden Kapitaal Lokaal zal er zorg voor dragen dat het betalingsverkeer van de lopende projecten wordt voortgezet. Zowel de investeerders als ondernemers zullen hier geen hinder van ondervinden. 


Laatst gewijzigd op: 24 juli 2017

Op de hoogte blijven van Kapitaal Lokaal?


Ik wil de nieuwsbrief ontvangen voor:

Laatste blogs

Alle financieringsmogelijkheden op een rij

Lees meer

Het risico van crowdfunding

Lees meer

Kapitaal Lokaal B.V. heeft een ontheffing ontvangen van de AFM voor het bemiddelen in opvorderbare gelden als bedoeld in artikel 4:3, vierde lid van de WFT.

Kapitaal Lokaal B.V. is opgenomen in het AFM register onder nummer 19000043 en staat onder toezicht van de AFM.