Kapitaal Lokaal trotse winnaar Crowdfund Award 2019!

Kapitaal Lokaal trotse winnaar Crowdfund Award 2019!

Op CrowdfundingCijfers.nl worden de resultaten en prestaties van de Nederlandse crowdfundingplatforms nauwlettend gevolgd. Voor het tweede jaar reikt CrowdfundingCijfers.nl op basis van deze gegevens de Crowdfunding Awards uit. Hiermee krijgen de belangrijkste spelers op de Nederlandse markt erkenning krijgen voor hun prestaties.

Kapitaal Lokaal is samen met Collin Crowdfund, NLInvesteert en ZIB Crowdfunding de winnaar van een Crowdfund Award voor meest transparante portefeuille 2019. Deze award gaat naar platformen die in 2019 eens per maand of vaker inzicht hebben geboden in de status van hun leningportefeuille en gehanteerde definities en de berekening toelichten.Vorig jaar werd in Nederland 424 miljoen euro via crowdfunding opgehaald. Dat is opnieuw een stijging ten opzichte van 2018, toen werd 329 miljoen euro opgehaald. 

Ondernemingen haalden in 2019 in totaal 387,1 miljoen euro op via crowdfunding, met als gemiddeld succesvol opgehaald bedrag 148.000 euro. Voor creatieve projecten, zoals film, muziek en theater, bedraagt het totaal opgehaalde bedrag 9,9 miljoen euro en het gemiddelde bedrag per project was 11.000 euro. Voor maatschappelijke projecten, zoals een speeltuin of schoolproject, is het totaal opgehaalde bedrag 16,2 miljoen euro en het gemiddelde bedrag per project 2.000 euro. Consumenten die via crowdfunding een persoonlijke lening financierden voor bijvoorbeeld de aanschaf van een auto of uitbouw van hun huis, haalden in totaal 10,8 miljoen euro op, met als gemiddeld bedrag 8.000 euro. (bron: www.crowdfundingcijfers.nl)

Deel dit blog

Op de hoogte blijven van Kapitaal Lokaal?


Ik wil de nieuwsbrief ontvangen voor:

Laatste berichten

Portefeuille-informatie Kapitaal Lokaal

Lees meer

Kapitaal Lokaal trotse winnaar Crowdfund Award 2019!

Lees meer

Kapitaal Lokaal B.V. heeft een ontheffing ontvangen van de AFM voor het bemiddelen in opvorderbare gelden als bedoeld in artikel 4:3, vierde lid van de WFT.

Kapitaal Lokaal B.V. is opgenomen in het AFM register onder nummer 19000043 en staat onder toezicht van de AFM.