Risico’s en zekerheid

Graag lichten wij u de risico’s van crowdfunding toe en vertellen wij over zekerheden die Kapitaal Lokaal de investeerder biedt. Bent u ondernemer en wilt u de risico’s en zekerheid van crowdfunding weten, bekijk dan ‘Risico’s & Zekerheid voor ondernemers'


Risico’s crowdfunding

Wanneer u de rentepercentages van crowdfunding vergelijkt met die van uw spaarrekening, dan ziet u al snel dat u met crowdfunding een veel hoger rendement zou kunnen behalen. Het is goed om u te realiseren dat dit komt doordat het risico ook groter is. Een hoger rendement hangt veelal samen met een hoger risico.

Door de ondernemer hoofdelijk mee te verbinden aan het krediet, trachten wij het risico zoveel mogelijk te beperken. Vooralsnog vestigt Kapitaal Lokaal geen verdere zekerheden.

Met onze onafhankelijke beoordeling, Kapitaal Lokaal score en externe toetsing, proberen wij de risico's zoveel mogelijk te beperken en inzichtelijk te maken. Bekijk de ‘classificaties’ voor meer informatie over de beoordeling van Kapitaal Lokaal.

Het betalingsverkeer van de investeringen loopt via de Stichting Derdengelden Kapitaal Lokaal. De geldstromen lopen buiten Kapitaal Lokaal om waardoor deze gelden buiten het aansprakelijk vermogen blijven bij een eventueel faillissement van Kapitaal Lokaal. Lees meer over de Stichting Derdengelden Kapitaal Lokaal.

Kapitaal Lokaal heeft op 28 april 2016 van de Autoriteit Financiële Markten (AFM) een ontheffing gekregen voor het bemiddelen in opvorderbare gelden en staat geregistreerd onder nummer 19000043.

Alle contracten en overeenkomsten zijn opgesteld door advocatenkantoor SteentjesWoltersMulder Advocaten uit Lichtenvoorde.

Tot slot wordt er gebruik gemaakt van een all-in-debiteurenbeheer. Hierdoor zult u als investeerder niet met ongewenste kosten worden verrast.

Op de hoogte blijven van Kapitaal Lokaal?


Ik wil de nieuwsbrief ontvangen voor:

Laatste blogs

Portefeuille-informatie Kapitaal Lokaal

Lees meer

Kapitaal Lokaal trotse winnaar Crowdfund Award 2019!

Lees meer

Kapitaal Lokaal B.V. heeft een ontheffing ontvangen van de AFM voor het bemiddelen in opvorderbare gelden als bedoeld in artikel 4:3, vierde lid van de WFT.

Kapitaal Lokaal B.V. is opgenomen in het AFM register onder nummer 19000043 en staat onder toezicht van de AFM.