GoSharing: Deelplatform voor campers

De ondernemers Berry Helming en Mark Mink spelen met hun plannen in op de stijgende vraag naar de huur en verhuur van campers. Hiervoor zetten zij het deelplatform genaamd GoSharing Europe op. Campereigenaren bieden op dit platform hun camper te huur aan. 

Ondersteun deze Achterhoekse ondernemers met de realisatie van dit unieke deelplatform. Doe mee!

Naast een rente van 6% per jaar ontvangen investeerders vele extra's tijdens de looptijd van de lening (48 maanden), zoals kans op een GreenEgg BBQ of een week op pad met een buscamper. Indien het doelbedrag niet wordt gehaald ontvangen alle investeerders hun inleg terug zonder inhouding van kosten.

Vul uw gewenste investeringsbedrag in:

Vanaf € 100,- of het meervoud van € 100,-

Uw rendement:

Maandelijks

0

?

Totaal

0

?
100%

gefinancierd:

€ 150.000

van de

€ 150.000

Gestart op

17-05-18

Sluit op

17-06-18

Verstreken

Financieringsduur

48 maanden

Rente

6.0%

?

Laag risico

Hoog risico

 • Het plan van GoSharing

  Het reizen met een camper is een populaire vakantiebesteding. Naar verwachting groeit de campermarkt vanaf 2016-2021 met 100%. Echter 90% van de tijd staat een camper stil. Vandaag de dag is de deeleconomie erg populair. GoSharing speelt hier met haar platform op in. 

  Bij GoSharing kunnen particulieren voordelig campers huren van andere betrouwbare particulieren.

  De initiatiefnemers van GoSharing zijn Berry en Mark. Deze jonge ambitieuze ondernemers geven met hun frisse blik een nieuwe dimensie aan de huur en verhuur van campers. Beiden staan bekend om hun professionele aanpak. 


  Verhuur uw camper veilig:

  • Verdien geld aan uw stilstaande camper;
  • Zonder zorgen; 
  • uw camper is goed verzekerd;
  • Aan betrouwbare huurders;
  • De verhuurconstructie is helder en duidelijk. U weet waar u aan toe bent.


  Ga ook delen! Deel uw camper en maak zo een leuk rendement voor uw volgende vakantie. Zo streven wij naar ontzorging van de campereigenaar met de volgende services:

  • Verzekering;
  • Track & trace; 
  • Haal & breng; 
  • Alles op peil;
  • Stalling; 
  • Reiniging. 


  Er komt een platform waarop particulieren hun camper aanbieden:

  • De verhuurder bepaalt de huurprijs.
  • Screening van de verhuurder voordat de camper online gaat.
  • Screening van de huurder voor de eerste aanbetaling.
  • De fee bedraagt 15% van de verhuursom.
  • Na akkoord van de verhuurder regelt GoSharing de administratie. De verhuurder zorgt voor de ondertekening van het ingebruikname formulier. Dit kan overigens ook digitaal.
  • GoSharing is de spin in het web tussen de verhuurders en huurders.
  • Bijzonder interessant voor eigenaren om geld te verdienen aan hun stilstaande camper.
  • De te verhuren campers voldoen aan de wettelijke eisen, hebben een geldige apk en zijn voorzien van de juiste verzekering. De huurder ziet in één oogopslag hoe de pechhulp etc. geregeld is bij de verhuurder.

  Op het te ontwikkelen platform maakt de huurder een selectie van het type camper dat hij wil huren. Ook kan hij per provincie bepalen hoever hij wil rijden om de camper op te halen.


  Bij het aanbrengen van nieuwe verhuurders ontvangen de huidige verhuurders een beloning. Binnen afzienbare tijd groeit de verhuurpoule hierdoor flink. Beloning in de vorm van een eenmalige vergoeding of actiematige extra promotie. Indien de huurder nog vragen heeft, kan hij zelf met de verhuurder mailen. Natuurlijk prijst de verhuurder zijn camper dan aan. Hij wordt er immers zelf beter van. 


  Ontdek mooie bestemmingen

  De camper is populair en de Europese infrastructuur is hierop ingericht. Er zijn talloze uitgestippelde reizen. Van reizen langs de Noorweegse Fjorden tot de fantastische zonsondergang op de Griekse eilanden.


  Voordelig en vertrouwd uw camper verhuren 

  Een stilstaande camper is toch zonde? Deel uw camper met andere kampeerders en bereken uw opbrengst. U bepaalt zelf wie de camper huurt. Heeft u er geen goed gevoel bij? Dan wijst u de huuraanvraag met één klik af. U blijft altijd eigen baas over uw camper!

  Missie

  Wij maken het delen van campers mogelijk, zodat iedereen deze vrijheid kan ervaren.  Hierdoor is het voor potentiële camper-eigenaren of investeerders rendabel om er een aan te schaffen.

  Visie

  Een online platform aanbieden waarop het delen van een camper eenvoudig en overzichtelijk te realiseren is. Wij streven naar totale ontzorging van onze klanten met een persoonlijke benadering.

  Doel

  Via GoSharing huurt of verhuurt u een camper op een veilige en betrouwbare manier. 
  De ondernemers

  Geïnspireerd door de ervaring van Mark kwamen de heren als snel uit op de verhuur van campers en werd het plan uitgewerkt. Ook Mark verhuurt zijn eigen camper aan particulieren.

  • Mannen met een Achterhoekse mentaliteit
  • Vanuit ondernemerschap en de huidige marktomstandigheden ontstaan
  • Ervaren commerciële mannen binnen de Autobranche: succesvol bij DAGO Autogroep, een echt Achterhoeks familiebedrijf. Al bijna 50 jaar actief als VW/Audi/SEAT/Skoda dealer met een eigen schadebedrijf en leasemaatschappij (Berry 20 jaar commercieel directeur en Mark 10 jaar lang verkoopleider).
  • Afspraak=afspraak
  • No-nonsense mentaliteit en harde werkers
  • Met aandacht voor de nabije omgeving, op sociaal en zakelijk niveau
  Deeleconomie

  De ‘deeleconomie’ is in opmars. Initiatieven als Airbnb, Snappcar en Thuisafgehaald maken het mogelijk een kamer, auto of kookkunsten online met anderen te ‘delen’. In de praktijk bestaat de deeleconomie nu vooral uit websites die het delen van een bepaalde dienst of product faciliteren. Zo is een reiziger niet langer aangewezen op hotels. Een overnachting bij iemand thuis is snel geboekt via Airbnb. Een auto huren kan door simpelweg in te loggen op Snappcar. Er is vast wel iemand in de buurt die een wagen te leen heeft. Dit hoeft niet meer per se via een verhuurbedrijf. Zelfs eten hoeft niet altijd in een restaurant. Geen zin of tijd om te koken? Via Thuisafgehaald selecteert u snel en eenvoudig een kok die aan huis komt koken.   Extra beloning

  Berry en Mark willen zoveel mogelijk mensen bij hun project betrekken. Dit vergroot  het draagvlak. Ook u kunt meedoen. Uw wensen vormen de basis voor de werkzaamheden van GoSharing.

  Als ambassadeur heeft u, naast een aantrekkelijk rendement van 6% per jaar, recht op één van de onderstaande investeringspakketten:


  Pakket A 

  • Uitnodiging voor de livegang / investeringsmiddag.
  • Betrokkenheid bij het proces en als eerste op de hoogte van nieuwe ontwikkelingen.
  • Naamsvermelding op de website (indien gewenst).
  • Kanshebber op een GreenEgg BBQ bij de livegang van GoSharing.
  • Korting op toekomstige additionele diensten voor campereigenaren

  Pakket B 

  • Uitnodiging voor de livegang / investeringsmiddag.
  • Betrokkenheid bij het proces en als eerste op de hoogte van nieuwe ontwikkelingen.
  • Naamsvermelding of logo op de website als partner (indien gewenst).

  Pakket C 

  • Uitnodiging voor de livegang / investeringsmiddag.
  • Betrokkenheid bij het proces en als eerste op de hoogte van nieuwe ontwikkelingen.
  • Naamsvermelding op de website (indien gewenst).
  • Korting op de camperhuur.
  • Kans op een week lang gratis toeren in een gave buscamper.

  U hoeft als investeerder nu nog geen investeringspakket te kiezen. Op het moment dat de crowdfunding campagne succesvol is kunt u uw keuze doorgeven.

  Leendoel

  De realisatie van GoSharing vergt een investering van € 200.000,00. Dit bedrag betreft de oprichtingskosten, verzekering, ontwikkeling platform, inrichting, hard- en software en promotiekosten. De ondernemers investeren zelf €50.000,00. Via crowdfunding moet het restant gefinancierd worden. Meer informatie hieromtrent vindt u onder het tabblad 'Financieel'.


  Bij een succesvolle crowdfunding campagne is het streven het platform in september 2018 te lanceren. Tijdens een investeringsmiddag vieren de ondernemers de livegang van het platform met alle betrokkenen.   De structuur

  De aanvraag voor dit crowdfundingproject is ingediend door GoSharing. Een recentelijk opgerichte VOF door de ondernemers Berry en Mark.  Waarom crowdfunding via Kapitaal Lokaal?

  GoSharing is erg persoonlijk. Het gaat niet zomaar om het verhuren van campers. Vanuit dit oogpunt willen Berry en Mark hun klanten bij het deelplatform en de ontwikkelingen betrekken. Crowdfunding via Kapitaal Lokaal is een bewuste keuze. Dit ten opzichte van andere financieringsvormen. De financiering alleen is niet het belangrijkste. Het gaat hen ook om de betrokkenheid die zij vanuit het netwerk, vrienden, familie, campereigenaren en meer terugkrijgen. Kortom ambassadeurs.  


  Berry en Mark hebben als doel het bedrijf beter te later aansluiten bij de behoeften van de klanten van GoSharing. Hoe kan dat nu beter dan hen bij de business te betrekken? 

  Bijlage

  Als u bent ingelogd kunt u de bijlage(n) van dit project bekijken.
  Maak nu een account aan of log in

 • De door de ondernemers diverse aangeleverde gegevens zijn door Kapitaal Lokaal en een onafhankelijke externe financieringsspecialist beoordeeld.   


  Investeringsplan

  Voor de realisatie van GoSharing gaan de ondernemers onderstaande investeringen doen.

  Website en software

  € 50.000,00

  Inventaris en IT

  € 10.000,00

  Werkkapitaal en aanloopkosten

  € 140.000,00
  Totaal
  € 200.000,00


  Financieringsplan

  Via Kapitaal Lokaal willen de ondernemers € 150.000,00 aantrekken. 

  Crowdfunding   

  € 150.000,00

  Eigen inbreng

  € 50.000,00

  Totaal€ 200.000,00


  De crowdfund-financiering via Kapitaal Lokaal kent een looptijd van 48 maanden en wordt via een annuïtair schema afgelost. De rente is vastgesteld op 6%. Daarnaast ontvangen de investeerders allerlei extra’s zoals kans op een GreenEgg BBQ of een week op pad met een buscamper.


  Kredietnemer

  Statutaire naam:  

  GoSharing

  Handelsnamen:  

  GoSharing

  KvK:

  69801274

  Opgericht:

  10-10-2017
  Correspondentieadres:  Silvoldseweg 2a
  7061DP Terborg 

  Eigenaren:

  A.A.H. (Berry) Helming en M.J.C. (Mark) Mink

  Omschrijving KvK:

  Het exploiteren van een online platform voor huur en verhuur van campers


  Creditsafe

  GoSharing is recentelijk opgericht. Het Creditsafe rapport hebben wij als bijlage toegevoegd.


  Rentabiliteit

  Kapitaal Lokaal heeft de prognosecijfers voor de komende jaren ontvangen. In het opstartjaar is de rentabiliteit nog matig en zal het een aanloopverlies kennen. De jaren erna laten een positief resultaat zien.  


  Solvabiliteit

  De solvabiliteitsscore is het percentage eigen vermogen ten opzichte van het balanstotaal na kredietverlening. De eigen inbreng van de ondernemers is €50.000,00, waardoor de solvabiliteit met 25% voldoende is. 


  Liquiditeit

  Kijkende naar de afgegeven prognose dan is de liquiditeit excellent. De rente- en aflossingsverplichtingen kunnen vanuit de verwachte exploitatie worden voldaan. Ook in het opstartjaar.


  Zekerheden

  De ondernemers tekenen hoofdelijk mee voor de financiering van GoSharing. De rechtsvorm is immers een VOF. Hiermee geven de ondernemers een sterk positief signaal af richting de investeerders. Zij hebben 100% vertrouwen in hun bedrijf. Op dit moment heeft deze zekerheid een morele waarde. 


  Externe beoordeling

  Kapitaal Lokaal heeft de aanvraag onafhankelijk laten beoordelen door Financieel Doordacht, de heer Guido Reusen. Zijn bevindingen vindt u terug in de bijlagen.

  Financieel Doordacht heeft vertrouwen in deze startende onderneming van een gebruiksvriendelijk verhuur-/deelplatform voor campers:

  • de ondernemers hebben commerciële ervaring opgedaan bij een toonaangevend bedrijf in de automotive-branche;
  • er is sprake van een actieve marktbenadering met een persoonlijk en duidelijk accent op een hoog serviceniveau, waarbij zowel huurder als verhuurder volledig worden ontzorgd;
  • de ondernemers spelen in op de trend van ‘deeleconomie’;
  • de exploitatie is vanaf het tweede jaar haalbaar, waarbij de verhuuraantallen in het tweede jaar gelijk gesteld zijn op het huidige aanbod van de twee bekendste verhuur-/deelplatforms van Nederland. Uit onderzoek van de ondernemers blijkt dat de markt voor camperverhuur groot is;
  • de eigen inbreng is substantieel ten opzichte van de totale investering.

  Er is een goede kans van slagen bij goede inzet van marketing en continu blijven aantonen van het onderscheidend vermogen. Er is een kans aanwezig dat de grootste uitgavenposten voor onder andere ICT/marketing kunnen uitlopen en een langere aanloopperiode nodig is om de verhuuraantallen te realiseren. Omdat het een nieuwe activiteit betreft en er al bestaande partijen actief zijn in de markt en er bij de opbrengsten sprake is een grote schattingsonzekerheid, is er sprake van een verhoogd risico.

  Financieel Doordacht vindt dat het project in aanmerking komt voor publicatie mits:

  • beide ondernemers onderling commitment kunnen afgeven dat bij tegenvallend resultaten of bij liquiditeitskrapte de ondernemers bereid zijn de ondernemersbeloning aan te passen om de continuïteit beter te kunnen waarborgen.


  Rentabiliteit:

  Matig

  Solvabiliteit:

  Matig

  Liquiditeit:

  Goed
  Totaal:        

  Voldoende


  Opmerking Kapitaal Lokaal: Kapitaal Lokaal heeft ervoor gekozen om standaard geen zekerheden te vragen zoals verpanding van de bedrijfsuitrusting of een hypothecaire zekerheid. Kapitaal Lokaal laat alleen de ondernemers de leningovereenkomst hoofdelijk (mee)tekenen waarmee een sterk positief signaal afgegeven wordt richting de investeerders. 


  Kapitaal Lokaal kredietscore

  De Kapitaal Lokaal Kredietscore is een gewogen score gebaseerd op een mix van rentabiliteit, solvabiliteit en liquiditeit. Voor de beoordeling is uitgegaan van de balans/investeringen voor de start en de prognosecijfers voor het jaar 2018. 


  De financiële gegevens zijn gebaseerd op prognoses, derhalve kwalificeren wij deze aanvraag als Start-up met automatisch een verhoogd risico. Wij kwalificeren wij deze aanvraag als voldoende.


  Rentabiliteit:

  Matig

  Solvabiliteit:

  Voldoende

  Liquiditeit:

  Excellent
  Totaal:        

  Voldoende

  Bijlage

  Als u bent ingelogd kunt u de bijlage(n) van dit project bekijken.
  Maak nu een account aan of log in

 • Investering doorInvesteringsbedrag
  Anonieme investeerder € 100
  Anonieme investeerder € 200
  Anonieme investeerder € 400
  Anonieme investeerder € 100
  Minsalgsmulighet BV € 1.000
  Anonieme investeerder € 500
  heer Scheper € 200
  heer Domhof € 1.000
  heer Penterman € 2.500
  heer Visser € 1.100
  mevrouw Gerretsen € 200
  Anonieme investeerder € 100
  Anonieme investeerder € 500
  Anonieme investeerder € 100
  Anonieme investeerder € 1.000
  heer Maarsingh € 1.000
  heer Brockotter € 1.000
  N. Brandsma Beheer B.V. € 5.000
  mevrouw Van Os € 300
  Anonieme investeerder € 5.000
  heer Franke € 100
  Anonieme investeerder € 100
  Anonieme investeerder € 1.000
  Anonieme investeerder € 300
  mevrouw Wallerbosch € 100
  mevrouw Wallerbosch € 100
  N. Brandsma Beheer B.V. € 7.500
  Anonieme investeerder € 1.000
  heer de Wit € 500
  heer Bomers € 100
  Anonieme investeerder € 200
  Anonieme investeerder € 500
  Anonieme investeerder € 10.000
  Anonieme investeerder € 4.000
  Anonieme investeerder € 100
  Anonieme investeerder € 1.000
  Anonieme investeerder € 100
  Anonieme investeerder € 10.000
  Anonieme investeerder € 5.000
  Anonieme investeerder € 100
  Anonieme investeerder € 1.000
  Anonieme investeerder € 5.000
  Anonieme investeerder € 500
  Anonieme investeerder € 2.000
  Anonieme investeerder € 1.000
  Anonieme investeerder € 8.000
  Anonieme investeerder € 100
  N. Brandsma Beheer B.V. € 500
  Oosterhoorn Beheer BV € 10.000
  N. Brandsma Beheer B.V. € 500
  Anonieme investeerder € 5.000
  Anonieme investeerder € 100
  Anonieme investeerder € 100
  Anonieme investeerder € 1.000
  Anonieme investeerder € 100
  Anonieme investeerder € 100
  Anonieme investeerder € 5.000
  Anonieme investeerder € 300
  Anonieme investeerder € 400
  Anonieme investeerder € 2.000
  heer van Aalst € 500
  Anonieme investeerder € 5.000
  heer Stout € 1.000
  Anonieme investeerder € 100
  Anonieme investeerder € 1.000
  Anonieme investeerder € 5.000
  Anonieme investeerder € 100
  Anonieme investeerder € 1.000
  Anonieme investeerder € 1.000
  heer Berns € 1.000
  heer Siebelink € 1.000
  heer Kemkens € 3.000
  Anonieme investeerder € 500
  Anonieme investeerder € 500
  Reusen IT B.V. € 1.000
  Paf Interim en Advies € 2.500
  heer Urgert € 2.000
  Anonieme investeerder € 1.000
  heer Verheij € 2.000
  mevrouw Rysavy € 100
  heer Meijer € 500
  Anonieme investeerder € 200
  Anonieme investeerder € 2.500
  heer Scheper € 200
  heer Bolk € 5.000
  Anonieme investeerder € 1.000
  Anonieme investeerder € 500
  Anonieme investeerder € 5.000

Deel dit project

Geen project van uw keuze?

Mail mij bij nieuwe projecten.


Ik wil de nieuwsbrief ontvangen voor:

Kapitaal Lokaal B.V. heeft een ontheffing ontvangen van de AFM voor het bemiddelen in opvorderbare gelden als bedoeld in artikel 4:3, vierde lid van de WFT.

Kapitaal Lokaal B.V. is opgenomen in het AFM register onder nummer 19000043 en staat onder toezicht van de AFM.