DX Adventurepark in Drenthe

De twee ambitieuze ondernemers Roger Langenbach en Marjolein Vos willen deze zomer DX Adventurepark, het grootste open waterpark van Nederland in Gasselte (Drenthe), openen. In dit nieuwe park kun je met het hele gezin of met je vrienden volop plezier beleven. De top attractie is een spectaculaire waterschans en zorgt ook bij de echte waaghalzen voor een adrenalinekick. De waterspeeltuin is een parcours waar op je kunt glijden, klimmen, slingeren, klauteren, balanceren en zelfs gelanceerd kan worden vanaf de blob. Nog niet uitgespeeld, maak dan de vetste tricks op de trampoline en land zacht in de Bigairbag. De kleinste bezoekers kunnen zich uitleven in de obstacle playground.

Help Roger Langenbach en Marjolein Vos om dit unieke plan te realiseren en Drenthe op de kaart te zetten.

Naast een rente van 5% ontvangen investeerders vele extra's tijdens de looptijd van de lening (72 maanden).

Vul uw gewenste investeringsbedrag in:

Vanaf € 100,- of het meervoud van € 100,-

Uw rendement:

Maandelijks

0

?

Totaal

0

?
100%

gefinancierd:

€ 50.000

van de

€ 50.000

Gestart op

29-03-18

Sluit op

17-06-18

Verstreken

Financieringsduur

72 maanden

Rente

5.0%

?

Laag risico

Hoog risico

 • Het plan van DX Adventurepark

  DX Adventurepark is een stoer lifestylepark gericht op de hele familie. De waterschans heeft de X-factor en een grote aantrekkingskracht. Die wil je gezien hebben maar je wilt er ook gezien worden. De waterspeeltuin en het aanbod op het land zorgen ervoor dat DX Adventurepark de hele familie aanspreekt. DX Adventurepark biedt een unieke combinatie van attracties in Nederland. Het strandgevoel wordt over de hele oever doorgevoerd. Alle attracties voor groot of klein zullen altijd een stoer karakter hebben. Zo wordt er een eigen identiteit gecreëerd.  De ondernemers

  Al enkele jaren lopen Roger Langenbach en Marjolein Vos rond met plannen om naast het bestaande vakantiepark De Lente van Drenthe nieuwe activiteiten te ontwikkelen op de waterplassen van de voormalige zandwinning in ’t Gasselterveld, tegenover 't Nije Hemelriek. 

  Een dagattractie niet alleen voor de camping, maar voor de weide omgeving, Drenthe en de toerisme in het gebied. Het zal een trekpleister worden met een grote aantrekkingskracht naar de omgeving Drenthe.

  Zij runnen sinds 2013 het outdoorbedrijf Drenthe Xperience (DX) en al sinds 2007 de camping. Roger en Marjolein zijn beide de eigenaren van wat nu heet De Lente van Drenthe.


  Een unieke locatie

  De ondernemers durven zonder schroom te stellen dat de beoogde locatie aan `t Gasselterveld uniek is. Waar anders in Nederland vind je witte stranden en azuur blauw water tegen een achtergrond van bossen. Van de campinggasten horen zij dagelijks dat zij zich in het buitenland wanen. Naast de onderscheidende activiteiten is de prachtige locatie absoluut ook een USP.
   

  Zwemplassen `t Hemelriek is in de wijde omgeving een begrip en een van de drukst bezochte zwemwateren van Drenthe. Naast deze zwemplas is in 2017 ook recreatieplas `t Gasselterveld geopend. Het gebied heeft een grote aantrekkingskracht op badgasten waar wij veel spontane bezoekers van verwachten. De steden Assen, Groningen, Emmen, Hoogeveen en Stadskanaal liggen op minder dan een halfuur rijden. 

  Toeristische trekpleister De Hondsrug trekt jaarlijks vele toeristen. Alleen al de gemeenten Aa en Hunze en Borger Odoorn zijn goed voor ruim 2 miljoen overnachting. Twee grote parken te weten Het Hof van Saksen en het Land van Bartje richten zich nu ook op de doelgroep tieners met uitdagende activiteiten op het park, zoals grote glijbanen en een mountainbike parcours. DX Adventurepark sluit goed aan bij deze voor Drenthe nieuwe groep toeristen.


  Het grootste open waterpark van Nederland

  De waterschans en het aquapark vormen de basis van het park. Rondom de stoere/sportieve uitstraling van de schansen wordt het imago van het park opgebouwd. Dit sluit goed aan bij de opkomst van extreme sporten onder jongeren zoals skaten, bmx-en, snowboarden, kitesurfen enz. Bij de keuze voor de overige attracties is dit stoere maar ook sportieve imago ook altijd leidend.

  Waterschans

  De eyecatchers van het park worden de 5 waterschansen. Een breed parcours aan waterschansen dat een uitdaging is voor de grootste waaghalzen. Door de oplopende moeilijkheidsgraad toegankelijk voor jong en oud (vanaf 11 jaar), waarbij iedere deelnemer zijn eigen grenzen kan opzoeken. Op de twee banen die rechtdoor gaan scheer je op een bodyboard/surfboard over het water.

  Aquapark

  Het aquapark is een 600m2 groot water speelparadijs. Opgebouwd als parcours kan je springen op de trampoline, glijden van de glijbaan, klimmen en klauteren op de torens, kruipen door de tunnels, balanceren, wippen op de wipwap enz.

  Sup Kano's 

  Sup boards en verschillende soorten kano’s kunnen per uur worden gehuurd. Strand gasten van het naast gelegen strand ‘t Gasselterveld en ‘t Hemelriek kunnen hier ook gebruik van maken zonder verder activiteiten te boeken. De Giant Sup is geschikt voor 8 personen.


  Landactracties

  Door middel van land activiteiten willen de ondernemers een nog bredere doelgroep aanspreken. Het gaat hierbij om de volgende uitdagende activiteiten:

  • Bigairbag Jump: Vanaf trampolines spring je in de bigairbag.
  • Obstacle playground: In de obstacle playground staat actief buitenspelen centraal. In het bos staan op verschillende plekken actieve speelmogelijkheden.

  Groepsactiviteiten

  DX Adventurepark is ook dé plek voor vriendengroepen, familiedagen, vrijgezellenfeesten, verenigingen, sportclubs en andere groepen die houden van een sportieve activiteiten. Zo bieden zij de volgende groepsactiviteiten:

  • Mountainbike clinics: Onder begeleiding van een ervaren instructeur leren de deelnemers veilig mountainbiken op de route Gieten-Gasselte.
  • Sup clinic: Tijdens deze clinic leer je basisvaardigheden van het Suppen.
  • Expeditie Robinson: Geïnspireerd op het gelijknamige tv programma strijden de verschillende kampen onderling op het strand.
  • Highland Games: Een schotse 6 kamp voor stoere dames en heren. Boomstam gooien / boomstam zagen / boogschieten / touwtrekken etc. 


  Toekomst plannen

  Om gasten te blijven trekken is het belangrijk te blijven innoveren. Op korte afstand van de pachtgrens ligt een hoge heuvel. Met deze heuvel zien de ondernemers grote kansen om een volgende stap te maken met de landactiviteiten en DX Adventurepark uit te breiden tot een compleet park met nog meer uitdagende landactiviteiten. De verwachting is dat dit leidt tot een verdubbeling van bezoekersaantallen. Door middel van de volgende land activiteiten willen de ondernemers in de toekomst een nog bredere doelgroep aanspreken:

  • Glijbanen Bigairbag (Dry slope): In een donut glijdt je van de schans en land je in de big airbag.
  • Glijbaan donut (Dry slope): In een band glijden de kleinste bezoekers van een korte piste.
  • Pumptrack loopfiets: Op deze korte pumptrack (crossbaan) kunnen de kleuters op hun loopfiets / bmx fiets lekker crossen. 
  Extra beloning

  Roger Langenbach en Marjolein Vos willen zoveel mogelijk betrokken personen mee laten doen aan hun project teneinde het draagvlak te vergroten. Zij bieden iedereen de mogelijkheid om mee te kunnen doen. 

  Zij bieden investeerders meer dan uitsluitend maandelijkse rente en aflossing. Als ambassadeur heb je recht op de volgende extra’s:

  • Een VIP uitnodiging voor de openingsborrel
  • Naamsvermelding op een unieke locatie
  • Kosteloos proefdraaien
  • Voorrang op pre sale
  • Eeuwige dank en liefde!

  Investeer je €300,- of meer dan ontvang je naast bovenstaande

  • Een uniek bedankje op je verjaardag
  • Toegangsbon voor de schans of aquapark of een uur gebruik van een Sup board.
  Leendoel

  Voor de realisatie van DX Adventurepark is een investering nodig van €470.000,-. Naast een subsidie door de provincie Drenthe van €100.000,- en een lening van €320.000,- via de Rabobank willen de ondernemers met crowdfunding €50.000,- financieren om iedereen de mogelijkheid te bieden om mee te doen. De ondernemers hebben hiermee de financieringsbehoefte ruimschoots afgedekt en hiermee voldoende ruimte om onvoorziene tegenvallers op te kunnen vangen. Zie meer info onder het tabblad 'Financieel'.

  De initiatiefnemers streven ernaar om begin juli 2018 de deuren te openen en de bezoekers een totale beleving aan te bieden.


  De structuur

  De aanvraag voor dit crowdfundingproject is ingediend door DX Adventurepark B.V., een bedrijf die recentelijk is opgericht voor de realisatie van de plannen van ondernemer Roger Langenbach. De exploitatie van het vakantiepark De Lente van Drenthe staat hier los van. Het gaat hierbij om een nieuwe entiteit.  Waarom crowdfunding via Kapitaal Lokaal?

  De ondernemers hebben bewust gekozen voor crowdfunding via Kapitaal Lokaal als aanvulling op hun financiering. De Rabobank is bereid om de totale financieringsbehoefte te financieren, maar de ondernemers willen graag de omgeving betrekken bij hun plannen. De Rabobank staat positief tegenover deze invulling. Het gaat de ondernemers niet alleen om de financiering, maar om de betrokkenheid die zij terug ontvangen vanuit het netwerk, vrienden, familie, Drenten en meer. Kortom ambassadeurs.

  Bijlage

  Als u bent ingelogd kunt u de bijlage(n) van dit project bekijken.
  Maak nu een account aan of log in

 • De ondernemers hebben diverse gegevens aangeleverd die door Kapitaal Lokaal en een onafhankelijke externe financieringsspecialist beoordeeld zijn.  


  Investeringsplan

  Voor de opstart van het park willen de ondernemers onderstaande investeringen gaan doen.

  Waterspeeltuin

  €55.000,-

  Schans

  €90.000,-

  Gebouw

  €85.000,-

  Obstacle playground

  €25.000,-

  SUP / Kano


  €7.500,-

  Airbag trampolines

  €30.000,-

  Website

  €5.000,-

  Veiligheidsmaatregelen

  €35.000,-

  Infrastructuur

  €30.000,-

  Plannen 2019

  €57.500,-

  Onvoorzien


  €50.000,-

  Totaal

  €470.000,-
  Financieringsplan

  Via Kapitaal Lokaal willen de ondernemers € 50.000,- aantrekken. 

  Lening Rabobank

  € 320.000,-

  Subsidie 

  € 100.000,-

  Crowdfunding

  € 50.000,-

  Totaal

  € 470.000,00


  De ondernemers hebben hiermee de finanacieringsbehoefte ruimschoots afgedekt en hebben hiermee voldoende ruimte om onvoorziene tegenvallers op te kunnen vangen. De subsidie is toegekend en de offerte van de Rabobank is geaccepteerd.

  De crowdfund-financiering via Kapitaal Lokaal zal een looptijd kennen van 72 maanden en via een annuïtair schema worden afgelost. De rente is vastgesteld op 5%. Daarnaast ontvangen de investeerders allerlei extra’s. 


  Kredietnemer

  Statutaire naam:  

  DX Adventurepark B.V.

  Handelsnamen:  

  DX Adventurepark

  KvK:

  70292094

  Opgericht:

  05-12-2017
  Correspondentieadres: Houtvester Jansenweg 2 9462TB Gasselte

  Bestuurder:

  R.B. (Roger) Langenbach

  Omschrijving KvK:

  De exploitatie van een adventurepark.  Creditsafe

  DX Adventurepark B.V. is recentelijk opgericht. Op het moment van beoordeling waren nog geen Creditsafe rapporten beschikbaar. Inmiddels hebben wij de rapporten van ISA Holding B.V. en DX Adventurepark B.V. toegevoegd aan de bijlagen.


  Rentabiliteit

  Kapitaal Lokaal heeft de prognosecijfers voor de komende jaren ontvangen. In het opstartjaar zal de rentabiliteit goed zijn. 


  Solvabiliteit

  Solvabiliteitsscore is het percentage eigen vermogen ten opzichte van het balanstotaal na kredietverlening. De ondernemers hebben een subsidie toegekend gekregen van €100.000,= waardoor de solvabiliteit 21% is (voldoende). 


  Liquiditeit

  Als wij kijken naar de afgegeven prognose dan is de liquiditeit excellent. De rente- en aflossingsverplichtingen kunnen vanuit de verwachte exploitatie worden voldaan, ook in het opstartjaar.


  Zekerheden

  De ondernemer (Roger Langenbach) tekent privé mee voor de financiering van €50.000,=. Hij geeft hiermee een sterk positief signaal af richting de investeerders dat hij zelf 100% vertrouwen heeft in het bedrijf. Op dit moment heeft deze zekerheid een morele waarde. 


  Externe beoordeling

  Kapitaal Lokaal heeft de aanvraag onafhankelijk laten beoordelen door Financieel Doordacht, de heer Guido Reusen. Zijn bevindingen kunt u terugvinden in de bijlage.

  Totaaloordeel van de beoordelaar: 
  Ik heb vertrouwen in deze startende onderneming met het lifestylepark, met onder andere een waterschans en een aquapark gericht op de hele familie:
  de ondernemer en zijn partner hebben bewezen (ondernemers)ervaring in recreatie- en outdoor activiteiten;

  • de exploitatie is haalbaar op basis van een opgestelde prognose, waarbij de bezoekers- aantallen in het eerste jaar ruim 1/3 lager liggen dan de bezoekerspotentie volgens het extern marktonderzoek;
  • uit het extern marktonderzoek blijkt dat er markt is voor onderscheidende leasure-activiteiten. Er is sprake van een unieke combinatie van attracties voor een brede doelgroep en een unieke locatie en de ondernemer speelt in op trends en ontwikkelingen;
  • de eigen inbreng middels subsidie is substantieel ten opzichte van de totale investering en de bank heeft eveneens vertrouwen in het plan door ook te financieren.

  Er is een goede kans van slagen bij goed weer. Er is bij de start van het bedrijf een kans aanwezig dat door de betaling van de BTW over de investeringen een tijdelijk liquiditeitskrapte veroorzaakt kan worden. Vanwege de weersafhankelijkheid en omdat het een nieuwe activiteit betreft, is er sprake van een verhoogd risico. 


  Opmerking Kapitaal Lokaal:
  Kapitaal Lokaal heeft ervoor gekozen om standaard geen zekerheden te vragen zoals verpanding van de bedrijfsuitrusting of een hypothecaire zekerheid. Kapitaal Lokaal laat alleen de ondernemers de leningovereenkomst hoofdelijk (mee)tekenen waarmee een sterk positief signaal afgegeven wordt richting de investeerders. 


  Kapitaal Lokaal kredietscore

  De Kapitaal Lokaal Kredietscore is een gewogen score gebaseerd op een mix van rentabiliteit, solvabiliteit en liquiditeit. Voor de beoordeling is uitgegaan van de balans/investeringen voor de start en de prognosecijfers voor het jaar 2018.

  De financiële gegevens zijn gebaseerd op prognoses, derhalve kwalificeren wij deze aanvraag als Start-up met automatisch een verhoogd risico. Wij kwalificeren wij deze aanvraag als goed.

  Rentabiliteit: Goed

  Solvabiliteit: Voldoende

  Liquiditeit: Excellent

  Totaal: Goed

  Bijlage

  Als u bent ingelogd kunt u de bijlage(n) van dit project bekijken.
  Maak nu een account aan of log in

 • Investering doorInvesteringsbedrag
  Anonieme investeerder € 100
  Anonieme investeerder € 100
  Anonieme investeerder € 1.000
  Cruys Consultants € 200
  heer van Schagen € 300
  heer van der Velde € 300
  Anonieme investeerder € 200
  Anonieme investeerder € 100
  heer Langenbach € 500
  Anonieme investeerder € 1.000
  mevrouw Korsman € 1.000
  heer Swart € 300
  Anonieme investeerder € 100
  heer Scheper € 500
  heer Sprenkelder € 100
  Anonieme investeerder € 600
  mevrouw Veerkamp € 100
  heer Meijerink € 100
  Anonieme investeerder € 200
  heer Drenth € 300
  heer de Boer € 300
  Anonieme investeerder € 1.000
  mevrouw Rozeboom € 300
  Anonieme investeerder € 500
  Anonieme investeerder € 200
  Mevrouw de Vormgever € 500
  heer Rooda € 100
  Anonieme investeerder € 2.500
  Anonieme investeerder € 1.000
  heer Mink € 100
  Anonieme investeerder € 1.000
  Anonieme investeerder € 1.000
  Anonieme investeerder € 2.000
  Anonieme investeerder € 1.000
  Anonieme investeerder € 100
  heer Kerkheide € 300
  heer van den Bergh € 500
  Anonieme investeerder € 5.000
  mevrouw de Grijs-Christians € 500
  heer Langenbach € 1.600
  Anonieme investeerder € 1.000
  Anonieme investeerder € 5.000
  mevrouw Hendriks € 500
  Landschapscamping Sparrenhof € 300
  heer Mulder € 100
  heer de Groot € 500
  Anonieme investeerder € 2.500
  Anonieme investeerder € 100
  heer van Schagen € 100
  heer Dolstra € 100
  Anonieme investeerder € 1.000
  Anonieme investeerder € 200
  Anonieme investeerder € 100
  Camping de Berken € 500
  Anonieme investeerder € 2.500
  Anonieme investeerder € 400
  Anonieme investeerder € 1.000
  mevrouw Ten Caat € 100
  heer Kerkheide € 5.000
  Anonieme investeerder € 2.400

Deel dit project

Geen project van uw keuze?

Mail mij bij nieuwe projecten.


Ik wil de nieuwsbrief ontvangen voor:

Kapitaal Lokaal B.V. heeft een ontheffing ontvangen van de AFM voor het bemiddelen in opvorderbare gelden als bedoeld in artikel 4:3, vierde lid van de WFT.

Kapitaal Lokaal B.V. is opgenomen in het AFM register onder nummer 19000043 en staat onder toezicht van de AFM.